Meer vragen?
Aanbiedingen
Nieuwsbrief

De fitting sessie en het vervolg

Clubfitting » De fitting sessie en het vervolg

 • Afslagkooi
  Afslagkooi
 • Puttinggreen
  Puttinggreen
 • Selectie shafts ijzers
  Selectie shafts ijzers
 • Selectie shafts houten
  Selectie shafts houten
 • Bepalen startpunt lengte
  Bepalen startpunt lengte
 • Huidige loft
  Huidige loft
De fitting sessie

Onder het genot van een kopje koffie of thee nemen we eerst een interview af. Wij willen graag weten hoe u het golfspel ervaart en wat uw doelstellingen zijn. Wij willen graag weten waar uw missers zitten en wat uw favoriete club is.

We doen dan een aantal statische metingen. Zo gaan we uw golfclubs door meten om de stijfheid van de shafts te meten (en dat is niet het lettertje op de shaft!) en we kijken wat de huidige lengte, loft en lie van uw clubs zijn. Ook meten we uw lichaamsverhouding (startpunt voor het bepalen van de lengte van de club) en uw handmaat (startpunt voor het bepalen van de dikte van de grips).

Daarna krijgt u even de tijd om in te slaan aangezien wij "Performance based" fitten.  Zodra u warm bent beginnen we met de analyse van de swing waarna we al een eerste conclusie kunnen trekken.

Afhankelijk van uw doel van de fitting sessie gaan we dan wat zaken proberen. We wijzigen iets aan uw eigen clubs of we gebruiken onze grote collectie shafts en clubhoofden om iets passends te vinden.

Uw krijg het geheel vrijblijvende advies per mail.

Hoe lang duurt het?

Een aantal aanpassingen kunnen we doen terwijl u wacht (bv loft en lie aanpassen). Voor andere aanpassingen (bv. nieuwe grips) hebben we uw clubs een dagje nodig.

Voor nieuwe shafts of compleet nieuwe clubs hebben we ongeveer vier tot zes weken nodig. Het kan sneller maar dat is afhankelijk van de drukte en de gezamelijke agenda's. Dat heeft te maken met het vervolg zoals hieronder beschreven.

De 2e fitting sessie

Zodra wij alle materialen binnen hebben dan bouwen we 1 club per type club (bv. ijzer 8, hybride 4, houten 5 en de driver). Deze club is zonder gewicht onderin en over het algemeen iets langer dan we denken dat deze moet zijn. Dan maken we een afspraak voor de 2e fitting sessie.

Deze fitting sessie noemen we ook wel de detail fitting. Het geeft ons de mogelijkheid om de juiste stijfheid te verifiëren met de uiteindelijke materialen. Ook gaan we op zoek naar de definitieve gewichtsverdeling, lengte lie. Zodra we dit weten weten wij genoeg om de hele set te kunnen bouwen.

En als u de clubs klaar zijn?

Dan komt u ze halen en gaat er lekker mee spelen. Indien de nieuwe set compleet anders is als uw vorige set (bv. van staal naar graphite shafts, van licht naar zwaar, etc) dan moet u mogelijk even wennen aan uw nieuwe clubs. Als de verschillen kleiner zijn zult u zien dat u vrij snel gewend bent aan de nieuwe clubs.

Wij zien ook regelmatig dan de swing van onze klanten iets verandert als gevolg van de nieuwe clubs. Als onderdeel van onze dienst nodigen wij u derhalve uit om naar een paar maanden nog even terug te komen zodat wij de lie kunnen controleren en eventueel aan te passen.